Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Orbán Viktor: A választók nemet mondtak a gyűlöletre és az Európai Unióból való kilépésre

2014. April 08. 10:46
Orbán Viktor: A választók nemet mondtak a gyűlöletre és az Európai Unióból való kilépésre

Orbán Viktor miniszterelnök az országgyűlési választás eredményét értékelte nemzetközi sajtótájékoztatóján, de új kormánya személyi összetételéről egyelőre nem nyilatkozott.

"Egyértelmű és nem megkérdőjelezhető felhatalmazást, megerősítést kaptunk arra, hogy folytassuk azt, amit elkezdtünk" - értékelte a szavazást Orbán Viktor. Hangsúlyozta, hogy a választók emellett nemet mondtak a gyűlöletre és az Európai Unióból való kilépésre. Arra a kérdésre, fontosnak tartja-e, hogy meglegyen a kétharmados többségük, kijelentette: ezt nem tartja személyes ügynek, de a választók szempontjából fontos. A kis- és közepes vállalkozások (kkv) megerősítésének lehetőségéről azt mondta: az őket képviselő szervezetekkel, különösen a gazdasági kamarákkal olyan együttműködés kialakítására törekednek, hogy a kkv-szektor is hozzáadhassa a maga képességét a magyar gazdasághoz.

 

 

Orbán Viktor: egyértelmű felhatalmazást kaptunk a választáson

 A miniszterelnök beszédében kitért arra is, hogy Kína és Magyarország stratégiai partnerségben áll egymással, amely egyre több lehetőséget kínál mindkét államnak.Ezek közül a legfontosabbnak ítélte, hogy a Bank of China Magyarországon hozza létre regionális központját. Orbán Viktor áttörésként értékelte a kínai-magyar kapcsolatokban, hogy számos magyar agrártermék megkapta az exportengedélyt a napokban. A Fidesz elnökének, Magyarország kormányfőjének vasárnap óta folyamatosan érkeznek a gratulációk, többek között be Sindzó japán miniszterelnöktől, Matteo Renzi olasz miniszterelnöktől, a moldáv miniszterelnöktől, a kazah kormányfőtől, Martin Schulztól, az Európai Parlament (EP) elnökétől, vagy éppen Joseph Daultól az Európai Néppárt elnökétől.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu