Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

Orbán Viktor a stratégiai gazdasági kapcsolatok továbbépítéséről tárgyal Angela Merkellel

2012. September 06. 10:03
Orbán Viktor a stratégiai gazdasági kapcsolatok továbbépítéséről tárgyal Angela Merkellel

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár tájékoztatása szerint októberben kerül sor az Orbán - Merkel találkozóra Berlinben.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a kétoldalú kapcsolatok továbbfejlesztéséről, a stratégiai gazdasági kapcsolatok továbbépítéséről és az Európai Unió előtt álló feladatokról folytat majd megbeszélést Angela Merkellel októberben.

Szijjártó Péter szerdán a kormányfői látogatást készítette elő a német fővárosban. Találkozott többek között Christoph Heusgennel, Angela Merkel kül- és biztonságpolitikai tanácsadójával, s egyben a kancellári hivatal külügyi osztályának vezetőjével, Cornelia Pieperrel, a külügyminisztérium államminiszterével, Peter Hintzével, a gazdasági minisztérium parlamenti államtitkárával és Andreas Schockenhoff-fal, a CDU/CSU konzervatív pártszövetség parlamenti frakciójának kül- és biztonságpolitikáért, valamint uniós ügyekért felelős helyettes vezetőjével.

 Angela Merkel

Orbán Viktor a kétoldalú kapcsolatok továbbfejlesztéséről, a stratégiai gazdasági kapcsolatok továbbépítéséről és az Európai Unió előtt álló feladatokról folytat majd megbeszélést Angela Merkellel

 


Az államtitkár szerint a megbeszéléseken egyetértés volt abban is, hogy "a válság után a növekedés motorja Németország és a közép-európai térség együttműködése lesz", ezért tovább kell fejleszteni Magyarország és Németország stratégiai együttműködését.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu