Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Orbán Viktor a német pénzügyminiszterrel folytatott megbeszélést

2011. December 06. 05:23
Orbán Viktor a német pénzügyminiszterrel folytatott megbeszélést
Orbán Viktor miniszterelnök Wolfgang Schauble német pénzügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján kijelentette: "Azt a német álláspontot miszerint, ha államadósságot halmoztunk fel, azt vissza kell fizetni, erkölcsileg helyesnek, gazdaságilag kivitelezhetőnek tartjuk".
Németország és Magyarország között európai kérdésekben mindig is stratégiai partnerség állt fenn. Ez a viszony azóta is kiegyensúlyozott és jó – hangsúlyozta a magyar kormányfő. Orbán Viktor a hétfő délutáni, Wolfgans Schauble német pénzügyminiszterrel folytatott találkozóról szólva felidézte, azt kérte a politikustól, Németország továbbra is támogatással és jóindulattal figyelje Magyarország szerkezeti reformjainak alakulását. A kormányfő reményét fejezte ki, hogy jó döntéseket fognak hozni a csütörtök este és pénteken esedékes miniszterelnöki csúcstalálkozón.

Orbán Viktor

Orbán Viktor a hétfő délután Wolfgans Schauble német pénzügyminiszterrel folytatott találkozót


A magyar gazdaságpolitikával kapcsolatban Schauble aláhúzta: ahogyan Magyarország sikerei ismertté válnak, az azokat övező európai viták is elcsitulnak. Európa azon az elven alapul, hogy a vállalt kötelezettségeket be kell tartani, az összetartozást pedig nem lehet állandóan megkérdőjelezni - mutatott rá a német pénzügyminiszter.MTI/MCOnet
Képek: fidesz.hu


-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu