Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

Orbán Viktor a Magyarországon működő multinacionális vállalatokkal egyeztetett

2012. April 06. 10:31
Orbán Viktor a Magyarországon működő multinacionális vállalatokkal egyeztetett
A Magyar Európai Üzleti Tanács (HEBC) tagjai Orbán Viktor miniszterelnökkel konzultáltak, amelynek során egy olyan iroda felállításáról döntöttek a felek, mellyel egyszerűsödik a konzultáció a Magyarországon működő multinacionális vállalatokkal.

A találkozó előzményeiről szólva a Szijjártó Péter elmondta, hogy a Magyarországon működő tizenöt nagy multinacionális vállalat felsővezetőit tömörítő szervezet azzal a megkereséssel fordult a kormányzathoz, hogy közvetlen konzultációt folytathassanak a miniszterelnökkel.

Orbán Viktor

Orbán Viktor a Magyarországon működő multinacionális vállalatokkal egyeztetett (fotó: Pelsőczy Csaba)Orbán Viktor ezen a megbeszélésen tájékoztatást adott a tanács tagjainak a kormány gazdaságpolitikájáról, ahol világossá tette, hogy minden intézkedés abba az irányba mutat, hogy hazánkat Európa legversenyképesebb termelési központjává tegyék.

Szijjártó Péter, Kerekes László (fotó: Árvai Károly)

Szijjártó Péter szóvivő és Kerekes László a Magyar Európai Üzleti Tanács  vezetője  (fotó: Árvai Károly)

 


A miniszterelnök a találkozón világossá tette, hogy továbbra is cél az államadósság csökkentése - tájékoztatott Szijjártó Péter. Arról is beszélt, hogy a találkozón a felek egy üzleti konzultációs iroda felállításába egyeztek meg, ami a Miniszterelnökség és a HEBC munkatársaiból fog állni.


Forrás: kormany.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu