Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.13. - Thursday, Antal, Anett napja van.

Belföldi hírek

Orbán Viktor: A Coloplast beruházása több száz munkahelyet hoz létre

2013. September 16. 10:56
Orbán Viktor: A Coloplast beruházása több száz munkahelyet hoz létre
Orbán Viktor miniszterelnök és Allan Rasmussen, a Coloplast A/S senior alelnöke az Országházban tartott megbeszélést, melynek egyik fő témája a cég munkahelyteremtő beruházása volt.


Orbán Viktor és Allan Rasmussen sajtótájékoztatója

Bővíti magyarországi gyártókapacitását a gyógyászati segédeszközöket előállító Coloplast . A beruházás értéke meghaladja a 21 milliárd forintot, melyhez a kormány 2 milliárdot biztosított. 426-an a nyírbátori, 275-en pedig a tatabányai Coloplast-gyárban fognak dolgozni, így több mint 700 munkahely jöhet létre. A kormányfő aláhúzta, a cég elsősorban a munkaerő miatt választotta beruházási helyszínül Magyarországot.

Orbán Viktor

 

Orbán Viktor: A Coloplast beruházása több száz munkahelyen hoz létreAz önkormányzatoknak vállalkozóbarátnak kell lenniük, ha nem azok, akkor nem tudnak munkahelyeket vonzani a térségbe – jegyezte meg Orbán Viktor. Szerencsére a dán beruházók kiemelték, a helyi önkormányzatokkal jó az együttműködésük.

Allan Rasmussen nyilatkozatában kifejtette: a dán központú Coloplastnak világszerte több mint 8 ezer dolgozója van. A Magyarországon 2001 óta jelen lévő cég Tatabányán és Nyírbátorban gyárt, és körülbelül 2200 munkavállalót foglalkoztat.
Fotó: fidesz.hu

MTI/MCOnet


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu