Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.30. - csütörtök, Auguszta napja van.

Belföldi hírek

Orbán Viktor a 2014-es választás eredményeiről: 'Győztünk'

2014. április 06. 23:46
Orbán Viktor a 2014-es választás eredményeiről: 'Győztünk'

Az első, biztosnak tűnő választási adatok után Orbán Viktor így nyilatkozott a budapesti Bálna déli teraszán, a kormánypártok országgyűlési választási eredményváróján: "Kellő alázattal és méltósággal, ahogy illik hozzánk, mondjuk ki, minden kétely és bizonytalanság eloszlott: győztünk!".

 

"Győztünk!" - jelentette ki Orbán Viktor vasárnap este Budapesten


A miniszterelnök szerint a Fidesz-KDNP olyan átütő erejű győzelmet aratott, amelynek jelentőségét ma még fel sem lehet mérni. A Fidesz-KDNP európai rekordot ért el, az európai pártok közül a legnagyobb arányú támogatást érte el.  A személyes tiszteleten túl fontos, hogy megköszönjük az előttünk járó nemzedéknek, hogy lehetővé tette, hogy ma szabad országban választhassunk – emelte ki beszédében.

 

választás 2014, parlament (Forrás:Facebook)

 

Előzetes adatok a 2014-es országgyűlési választásokrólJosé Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke már gratulált Orbán Viktor kormányfőnek, a Fidesz-KDNP miniszterelnök-jelöltjének - jelentette Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója vasárnap este a kormányzópárt eredményváró rendezvényén az  exit poll eredmények megismerését követően. Hozzátette: Engedjék meg, hogy a Fidesz-KDNP nevében köszönetet mondjak minden magyarnak, aki ma részt vett a demokrácia ünnepén, aki szavazott határon innen és túl. Köszönjük mindannyiuknak.

 

 

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója is köszönetet mondott a választóknak
Jól vizsgázott a választási rendszer, hiszen az átjelentkezések miatt csupán három budapesti szavazókörben alakultak ki hosszú sorok - jelentette ki Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese. Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára úgy nyilatkozott, hogy mindenképpen tovább viszik a "keleti nyitás" politikáját.

Az első szó mindenképpen a köszöneté. Meg kell köszönnünk minden magyarnak, lakjon akár határon innen, akár határon túl, aki részt vett az országgyűlési választáson. Külön szeretnénk megköszönni önkénteseinknek, akik az elmúlt hónapokban segítettek nekünk a kampányban, és természetesen köszönet jár annak a több ezer embernek, aki ma azon dolgozott, hogy a választások rendben lebonyolódjanak – mondta Zsigó Róbert.

 

Forrás: fidesz.hu

 

-tk-

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu