Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.08.24. - szombat, Bertalan napja van.

Belföldi hírek

Orbán Viktor: 2019-re Budapestet és Szolnokot négysávos autóút köti össze

2015. június 04. 11:09
Orbán Viktor: 2019-re Budapestet és Szolnokot négysávos autóút köti össze

Erről a magyar miniszterelnök Szolnokon beszélt, miután tárgyalt és együttműködési megállapodást írt alá Szalay Ferenccel (Fidesz-KDNP), a város polgármesterével.

Orbán Viktor a Modern Városok Program keretében mind a 23 megyei jogú városba ellátogat, ahol a vidéki városok fejlődését elősegítő együttműködési megállapodásokat köt a helyi vezetőkkel. 2015. június 3-án Szolnokon tette ezt. Hangsúlyozta: Szolnok polgárváros, ehhez azonban anyagi alapokra, munkahelyekre, vállalkozásokra van szükség, amelyet a város biztosított is az elmúlt években. A miniszterelnök ígéretet tett arra, hogy a jelenlegi kormányzati, illetve önkormányzati ciklus végéig, 2018-2019-ig állami forrásból megépül a négysávos autóút Budapest és Szolnok közötti szakasza.A városnak jelenleg kétsávos déli elkerülője van, de épül majd egy kétszer kétsávos északi elkerülő út is.  Bejelentették azt is: egy 300 hektáros új ipari parkot hoznak létre Szolnokon, a területet a kormány vásárolja majd meg. 

 

Megállapodás született a Szolnok és Budapest közötti útfejlesztésről

 

 

A művésztelep fejlesztésére egymilliárd forintot, a tiszaligeti strandfürdőére 3 milliárd forintot ítéltek meg, kikötőfejlesztési programra egymilliárd forintot ad a kormány. Tárgyalnak továbbá az országos vízügyi irányítás Szolnokra költöztetéséről is.  Szalay Ferenc a sajtótájékoztatón elmondta, Szolnok és a megyei jogú városok is elkészítették városfejlesztési stratégiájukat, amelyben tájékoztatták a kormányt arról, milyen fejlesztésekre van szükség. Felidézték, hogy a kormány 22 milliárd forint adósságot vállalt át Szolnoktól. Orbán Viktor azt mondta, az együttműködési megállapodást „könnyű kézzel és szívvel” írta alá.
MTI/MCOnet

fotó: Miniszterelnökség/Botár Gergely

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu