Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.13. - Saturday, Ida napja van.

Belföldi hírek

Orbán több tiszteletet kért Schulztól

2016. September 16. 13:39
Orbán több tiszteletet kért Schulztól

Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Parlament elnökével, Martin Schulzcal tárgyalt, akit arra kért, hogy adja meg a tiszteletet a magyaroknak.

A magyar kormányfő közölte a német szociáldemokrata politikussal, hogy a jövőben ne alkalmazzanak "jogalkotási trükköket", kijátszva a nemzetállamok szuverén döntéseit és akaratát, ahogy tették ezt például a kvótánál. Martin Schulz a Spiegel Online-nak adott interjúban arról beszélt, hogy szolidaritásra van szükség, a menekültpolitika mellett a strukturális alapokkal kapcsolatban is, amelyeknek évek óta jelentős haszonélvezői az olyan tagállamok, mint Magyarország.

 

Martin Schulz

Martin Schulz szerint a magyar miniszterelnök elzárkózik a menekültválság közös, európai uniós megoldásától

 

Kijelentette, hogy jónak tartaná, ha a mély véleménykülönbségek ellenére részletesebb tárgyalást folytathatnának a magyar kormányfővel, és beszélni tudnának mindazokról a kérdésekről, amelyekben nézeteltéréseik vannak. Elismerte, hogy a kötelező befogadási kvóta a jelek szerint nem működik, és úgy vélte, a menekültek érdeke, hogy legalább önkéntes alapon lehetőség legyen a befogadásukra az uniós országokban. Viszont tagadta, hogy - mint azt magyar kormánynyilatkozatok idézik - egy interjúban arról beszélt volna, hogy a baloldali városokat migránsok befogadására kell ösztönözni. Hozzátette, elképzelhető, hogy fordítási hibáról van szó.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu