Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

Orbán: Teherszállítás nélkül nehéz lesz talpra állítani a MÁV-ot

2011. November 30. 10:49
Orbán: Teherszállítás nélkül nehéz lesz talpra állítani a MÁV-ot
A kormány kifizeti a MÁV Cargo eladásából a vasutasoknak járó privatizációs bevételt - erről írt alá nyilatkozatot Orbán Viktor miniszterelnök és Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) elnöke szerdán.
Lépésről-lépésre, szívós munkával nyílik esély ennek teljesítésére, a magyar kormány nem tudja egy összegben kifizetni a vasutasoknak a privatizációból járó összeget, a megállapodás alapján három év alatt adja oda garantáltan a forrást, és az erre vonatkozó jogszabály már megjelent.

Orbán Viktor miniszterelnök

Orbán Viktor miniszterelnök a MÁV-Gépészet kocsijavító műhelyében az aláíráskorOrbán Viktor miniszterelnök kiemelte: súlyos nemzetstratégiai hiba volt, hogy az előző kormány eladta a MÁV-Cargót, hiszen a vasúti teherszállítás jövedelmező üzletág. A miniszterelnök kijelentette: előbb-utóbb a MÁV-nak ismét lesz teherszállítása, mert enélkül nehéz elképzelni, hogyan lehet talpra állítani a nyakig eladósodott vállalatot.

Gaskó István,

Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) elnöke visszavonta a sztrájkfelhívástA VDSZSZ elnöke kijelentette, bízik abban, hogy a MÁV konszolidációja és modernizációja megvalósul. A nyilatkozat aláírásával a VDSZSZ a 2007 végén kirobban konfliktust lezártnak tekinti, és egyidejűleg visszavonja a sztrájkfelhívását.


MTI/MCOnet
Képek: fidesz.hu


-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu