Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.16. - Tuesday, Valter napja van.

Belföldi hírek

Orbán: Németország és Magyarország megerősödve fog kikerülni a gazdasági válságból

2012. March 23. 05:02
Orbán: Németország és Magyarország megerősödve fog kikerülni a gazdasági válságból

Orbán Viktor miniszterelnök március 22-én egynapos látogatáson tartózkodott Münchenben, ahol szimpátiatüntetők várták a magyar kormányfőt.


Orbán ViktorA magyar kormány egy erős, gyors és mély reformpolitikát hajt végre, ezért nem lepődik meg az országot ért európai uniós kritikákon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Münchenben. Németország - azon belül is Bajorország - és Magyarország megerősödve fog kikerülni a gazdasági válságból - jelentette ki Orbán Viktor.


Orbán Viktor szerint a német vállalatok magyarországi jelenléte alapján azt mondhatni, hogy a német és a magyar gazdaság "lassan, de biztosan összenő". A német vállalatok magyarországi jelenlétét vizsgálva ugyanis nemcsak gyártelepeket és szerelőcsarnokokat látni, hanem fejlesztőmérnöki központokat, egyetemi tanszékeket és közös szakképzési iskolákat is.


Orbán Viktor a nap folyamán egyeztetett a Siemens és az Audi vezetőségével, majd megbeszélést folytatott Markus Söder bajor tartományi pénzügyminiszterrel, később pedig Horst Seehofer tartományi miniszterelnökkel.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu