Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

Orbán: nem zárható ki a tavalyihoz hasonló kihívás a balkáni útvonalon

2016. September 06. 07:24
Orbán: nem zárható ki a tavalyihoz hasonló kihívás a balkáni útvonalon

Orbán Viktor miniszterelnök Belgrádban tárgyalt Aleksandar Vucic szerb miniszterelnökkel, ahol szó esett migrációról, Szerbia EU-csatlakozásáról, a 2024-es budapesti olimpiai pályázatról, valamint a további együttműködésekről a két ország között.

A közös sajtótájékoztatón elhangzott, hogy fel kell készülni egy nehéz őszre, nem szabad kizárni annak lehetőségét, hogy idén is bekövetkezhet, ami tavaly a balkáni migrációs útvonalon. A magyar kormányfő együttműködését ajánlotta fel szerb kollégájának, mert hazánk biztonsága is nő, ha Szerbia területére nem lépnek be illegálisan. Ezzel egyidejűleg megállapodtak határátkelőhelyek megnyitásáról is, azok számára, akik legálisan akarnak mozogni a két ország között.

 

Aleksandar Vucic

Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök 

 

Egyúttal Orbán Viktor kérte Aleksandar Vucic támogatását a 2024-es budapesti olimpiai pályázathoz, mert szerinte egy közép-európai olimpia az egész térségnek jót tehetne. Elhangzott, hogy Szerbiában közös, szerb-magyar kormányülést tartanak még az év vége előtt, illetve Aleksandar Vucic megköszönte Magyarország támogatását országa európai integrációs törekvéseinek megvalósításában. A további együttműködés előmozdítása érdekében közös munkacsoport alakul, amely több területtel, például a gazdaság, a mezőgazdaság és az idegenforgalom kérdéseivel foglalkozik majd.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu