Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.19. - Wednesday, Gyárfás napja van.

Belföldi hírek

Orbán: nem elég lassítani, meg kell állítani a bevándorlást Európában

2016. January 11. 11:21
Orbán: nem elég lassítani, meg kell állítani a bevándorlást Európában

Európa új védelmi vonalát Görögország északi határánál kell kiépíteni - sürgette Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A kormányfő 2016 döntő kérdésének nevezte azt, hogy rájönnek-e végre Európában: nem elég lassítani, hanem meg kell állítani a bevándorlást. A magyar kormányfő szerint a "brüsszelizmust" nem lehet orvosolni alapszerződés-módosítás nélkül. Hozzáfűzte: a "brüsszelizmus" kockázatait a migráció ügyében ma már mindenki látja. 

A miniszterelnök szerint Bulgáriát fel kell venni a schengeni övezetbe, Macedóniát pedig meg kell erősíteni az észak-görög védvonal kiépítéséhez. A miniszterelnök megjegyezte, nem bízik abban, hogy a bevándorlás ügyében a törökökkel kötött megállapodás önmagában elégséges lenne. A szilveszteri németországi molesztálásokkal kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet: "akik bennünket akarnak kioktatni szólásszabadságból", és akik szerint a bevándorlók érkezése jó dolog, azok a liberalizmus nevében "elfojtják" a hozzájuk (a bevándorlókhoz) kapcsolódó negatív híreket. Szerinte a németországi történések ezért arra mutatnak rá, hogy ma Közép-Európában szélesebb és színesebb a sajtószabadság, mint számos nyugat-európai államban.Orbán Viktor miniszterelnök 2016.január 8-án a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában


Orbán Viktor bírálta a "brüsszelizmust", ami szerinte lopakodó hatáskörelvonást jelent a nemzetállamoktól. Ha ugyanis ma felüti a fejét egy probléma az EU-ban, az első reflex az, hogy "azonnal európai megoldás kell, és vonjuk el a hatásköröket" a tagállamoktól - fogalmazott. David Cameron brit miniszterelnök budapesti látogatásáról szólva Orbán Viktor azt mondta: Magyarország osztja azt a brit véleményt, amely szerint meg kell újítani az EU-t. Szerinte az erős nemzetek szövetségéből álló EU-ról alkotott brit elképzelés találkozik a visegrádi tagállamok gondolkodásával, ezért "itt van egy természetes szövetség". Orbán Viktor egyetértéséről biztosította a nemzeti parlamentek megerősítésére és a kettős mérce elutasítására vonatkozó brit javaslatot.


kormány.hu / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu