Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Belföldi hírek

Orbán: Magyarországra ne küldjön az EU illegális bevándorlókat

2015. October 30. 20:08
Orbán: Magyarországra ne küldjön az EU illegális bevándorlókat

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kijelentette: hazánk - csakúgy, mint Szlovákia - nem fogadja el az EU migránskvótáit, amelynek következményeként központilag osztják el a tagállamok között az Unió belsejébe érkezőket.

A miniszterelnök felhívta a figyelmet a veszélyre: az Európába beérkezők szétosztását az EU állandó mechanizmussá alakítaná. "Ezt végképp nem fogadjuk el" - jelentette ki Orbán Viktor, közölve: az EU-tagsággal az nem jár együtt, hogy valaki más - Magyarország akarata ellenére - meghatározza, hogy a magyarok Európába illegálisan érkezett embereket fogadjanak be. A miniszterelnök ismét feltette azt a kérdést is: mikor és ki szavazott arról Európában, hogy ide milliószám be fognak engedni törvénytelenül érkező embereket, majd szétosztják őket? Ilyen döntés nem született egy választáson sem, így a mai történéseknek hiányzik a demokratikus alapja - mondta. Ezzel az Unió demokráciadeficitjére hívta fel a figyelmet. Éppen arra, amivel a másik fél rendszeresen vádolja a magyar kormányt. A miniszterelnök hozzátette: "ma a rendezett, jogszerűen működő EU állapotából az anarchikus állapotok felé haladunk", hiszen sok európai vezető természetesnek fogadja el "a jogon kívüliség állapotát".


Orbán Viktor, 180 perc


Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a Magyar Rádió stúdiójában 2015. október 30-án. MTI Fotó: Illyés Tibor


A visszatoloncolással kapcsolatban a miniszterelnök megerősítette: a magyar álláspont szerint nem toloncolhatják vissza Magyarországra az itt regisztráltakat, mert a szabályok (Dublini Egyezmény) nem azt mondják, hogy ide kell őket visszaküldeni, hanem azt, hogy oda, ahol először beléptek az EU-ba. Ez pedig Görögország, amely egyébként az egész helyzet kulcsa - hangsúlyozta, megjegyezve, hogy Görögország nem végzi el a déli határainak védelmére vonatkozó munkát.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu