Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.16. - Tuesday, Valter napja van.

Belföldi hírek

Orbán: Magyarországnak kötelessége támogatni Horvátország integrációs törekvéseit

2012. May 08. 06:45
Orbán: Magyarországnak kötelessége támogatni Horvátország integrációs törekvéseit

Orbán Viktor miniszterelnök Zoran Milanovic horvát kormányfővel folytatott megbeszélést május 7-én.
Horvátország integrációs törekvéseinek támogatása Magyarország történelmi és erkölcsi kötelessége - hangsúlyozta Orbán Viktor hétfőn, a Zoran Milanovic horvát miniszterelnökkel közösen tartott nemzetközi sajtótájékoztatón.  A mai találkozó célja mindenek előtt a két ország biztonságának növeléséről folytatott egyeztetés volt – mondta Orbán Viktor, rámutatva: ez elsősorban az energiabiztonságot jelenti. Áttekintették a két ország közötti energetikai együttműködés helyzetét és perspektíváit, azok megerősítésének, bővítésének lehetőségeit – tájékoztatott.

Orbán Viktor

A találkozó célja mindenek előtt a két ország biztonságának növeléséről folytatott egyeztetés volt – mondta Orbán Viktor

 


Zoran Milanovic ugyancsak sikeresnek nevezte a találkozót, mint hangsúlyozta, minden területen kiválóak a magyar-horvát kapcsolatok, a két ország között feltétel nélküli az együttműködés, és  kevés a nyitott kérdés. A miniszterelnök megköszönte, hogy Magyarország "az elsők között ratifikálta" Horvátország uniós csatlakozási szerződését.

Zoran Milanovic

Zoran Milanovic horvát kormányfő ugyancsak sikeresnek nevezte a találkozótA miniszterelnök azt várja a jelenleg zajló európai változásoktól, hogy a munkahelyeket teremtő – hazánkban két éve sikeresen működő – gazdaságpolitika az egész kontinensen polgárjogot nyer. Orbán Viktor tájékoztatta a horvát miniszterelnököt a magyar gazdaság helyzetéről, és kérte kollégáját, hogy folytassák azt a baráti és kölcsönös előnyökön nyugvó politikát, amely az elmúlt húsz évben jellemezte a két ország kapcsolatát.


Forrás: kormany.hu, MTI

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu