Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Belföldi hírek

Orbán: Magyarország mindent megtesz, hogy a lehető legjobb szomszédja legyen Ausztriának

2016. July 26. 15:06
Orbán: Magyarország mindent megtesz, hogy a lehető legjobb szomszédja legyen Ausztriának

Orbán Viktor miniszterelnök megbeszélést tartott Christian Kern osztrák kancellárral, a fő téma természetesen a migráció volt.

A magyar kormányfő úgy értékelte Christian Kern osztrák kancellárral folytatott megbeszélését, hogy nagyon eredményes tárgyalásokon vannak túl; a két ország kapcsolatainak történelmi, gazdasági és földrajzi alapjai mellett megszilárdították azokat a politikai alapokat is, amelyek egy új fejezethez szükségesek. A migráció kérdését tekintve a két ország különböző helyzetben van, Magyarország a nemzetközi jog "hibátlan és szó szerinti" betartásában érdekelt. 

 

Christian Kern és Orbán Viktor

 Christian Kern osztrák kancellár és Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatót tartott az Országház Delegációs termében

 

Közölte, hogy Magyarország megértéssel fogadja az osztrák határon tett intézkedéseket, de a legjobb megoldás a magyar-szerb határ közös megvédése lenne. Az osztrák kancellára elmondta, hogy Ausztria hamarosan 20 rendőrt küld a határvédelem támogatására a magyar-szerb határszakaszra. Ez az első lépés, majd egy szakértői bizottság tisztázza, hogy Ausztria részéről hogyan lehet fokozni ezt a segítségnyújtást. 

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu