Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.25. - Saturday, Orbán napja van.

Belföldi hírek

Orbán: Magyarország felértékelődése

2017. March 01. 12:36
Orbán: Magyarország felértékelődése

Orbán Viktor miniszterelnök Magyarország felértékelődéséről is beszélt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Budapesten rendezett gazdasági évnyitóján. Hangsúlyozta: a következő években a 3-5 százalékos sávban kell lennie a gazdasági bővülésnek, 2020 után pedig az 5 százalék fölötti növekedési tartományt kell elérni.

A kormányfő hosszan értékelte a kormány és az MKIK közötti, 2014-ben aláírt szerződést, ami a következőt tartalmazta: a magyar gazdaság talpraállítása, a munkahelyek megvédése, a kis- és közepesvállalkozások támogatása és hazánk versenyképességének javítása. "Ha a számokat jól megfigyeljük, a kormány tartotta magát ehhez a megállapodáshoz" - fogalmazott Orbán Viktor. Kiemelte, hogy visszafizetésre került az IMF-EU-kölcsön, megnőtt a forintban kibocsátott állampapírok aránya, és csökkent a külföldiek kezében lévő állampapírarány. A bankrendszer változásairól elmondta, hogy sikerült nemzeti bankrendszert kialakítani, jóval 50 százalék felett van a magyar tulajdoni arány.

 

"Azon a pályán kell maradni, ahol vagyunk"

 

Kiemelte továbbá az újraiparosítást, a mezőgazdaság megújítását, az adócsökkentést, a keleti nyitás politikát, valamint a munkaalapú gazdaság megteremtését. A kormányfő arról is beszélt, hogy az ország "felértékeléséhez" meg kell őrizni az etnikai homogenitást, fontos a kulturális egyszínűség, a kimagasló közbiztonság megtartása, illetve, hogy egy "tiszta, zöld ország" legyen. Szintén fontosnak nevezte a nagyságot, a nagyság iránti vágyat, "a nagyság szellemi természetű dolgot jelent, nagyság a kultúrában, nagyság a sportban és nagyság a tudományban, erről nem mondhatunk le" - hangsúlyozta Orbán Viktor.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu