Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

Orbán: Magyarország és általában Közép-Európa sikeresen kezeli az európai gazdasági válságot

2012. August 23. 07:06
Orbán: Magyarország és általában Közép-Európa sikeresen kezeli az európai gazdasági válságot

Orbán Viktor miniszterelnök az augusztus 22-i nagyköveti értekezleten, Budapesten arról is szólt, hogy Magyarország sikeresen kezeli a válságot.
A kormányfő - 104 külföldi magyar misszióvezető előtt tartott - beszédében kijelentette: a tehermegosztás politikája, igazságosabbá tétele nem fog eltűnni a magyar nemzetstratégiából, az a következő húsz év gazdasági rendszerének is része lesz, ezért az ország külképviselet-vezetőinek nem védekezniük kell, amikor erről kérdezik őket külföldön, hanem be kell mutatniuk a magyar értelmezési keretet.

Orbán Viktor előadásában hosszan beszélt arról, hogy szerinte Magyarország és általában Közép-Európa sokkal sikeresebben kezeli az európai gazdasági válságot, és keresi az abból kivezető utat, mint azok az országok, amelyek előidézték azt. Kiemelte, bár korábban azt remélték, hogy gyors lefolyású lesz az euró válsága, úgy tűnik, elhúzódó jelenségről van szó.

Orbán Viktor miniszterelnök

Orbán Viktor miniszterelnök az augusztus 22-i nagyköveti értekezleten, Budapesten arról is szólt, hogy Magyarország sikeresen kezeli a válságot

 Fontos kérdés, hogy milyen teljesítményt nyújtunk annak a válságnak a kezelésben, amely "nem tőlünk indult" - mutatott rá, azt hangoztatva: ebben Magyarország "remekül teljesített".

Sümeghy Gyula hágai nagykövet érdeklődésére kifejtette, a keleti nyitás és a nyugati integráció nem ellentétesek egymással. A keleti nyitásban csaknem minden nyugati ország előttünk jár, hiszen ott van "pénz, fellendülés, versenyképesség", ezért nem lehet kimaradni ebből a trendből - közölte Orbán Viktor.

Forrás: kormany.hu

-kt-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu