Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.26. - Monday, Edina napja van.

Belföldi hírek

Orbán magyar beruházást adott át Szerbiában

2016. April 13. 14:22
Orbán magyar beruházást adott át Szerbiában

Orbán Viktor kormányfő a Masterplast Nyrt. szabadkai gyárának ünnepélyes megnyitóján elmondta: a két ország érdekelt egymás sikerében.

Minden magyar állampolgárnak, Európának, és a Vajdaságban élő magyaroknak is az az érdeke, ha Szerbia mielőbb csatlakozhatna az EU-hoz - jelentette ki a miniszterelnök Szabadkán. Ebben a régióra kulcsszerep hárul, hiszen a Vajdaság a hídfő, amely összeköti Szerbiát Magyarországgal és Európával - tette hozzá. a két ország partnerként együttműködve lehet sikeresebb, fontos hogy érdekelté tegyük egymást saját sikerünkben - szögezte le Orbán. Az viszont nem vezet sehova, ha egymás ellenében akarunk sikereket felmutatni - jelentette ki -, e miatt a politika miatt Közép-Európa sokáig leszakadó, korszerűtlen gazdaságú és önállótlan térség volt. A magyar kormányfő a szerbiai választások előtt kiemelte: kívánja, hogy a jelenlegi belgrádi kormány - melyben a magyar párt is részt vesz - még sokáig folytathassa azt a munkáját, mert gazdaságilag rendbe tette az országot, jó szomszédja Magyarországnak, és hathatós európai integrációs politikát folytat.Orbán Viktor kormányfő a Masterplast Nyrt. szabadkai gyárának ünnepélyes megnyitóján


Hazánk miniszterelnöke egyúttal megköszönte Aleksandar Vucic szerb miniszterelnöknek, hogy támogatta a Masterplast beruházását, és reményének adott hangot, hogy újabb magyar vállalkozások követhetik a szabadkai beruházást.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu