Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

Orbán: járműipari tesztpálya épül Zalaegerszegen

2016. May 19. 12:00
Orbán: járműipari tesztpálya épül Zalaegerszegen

Jelentette be a miniszterelnök.  Orbán Viktor a Műegyetemen tartott, a Jövő autója című konferencián hatalmas beruházásnak mondta a zalai tesztpálya-építést, amihez hasonló Magyarország 500 kilométeres körzetében nem található.

A pályán egyebek mellett vezető nélküli autókat tesztelnek majd mesterséges körülmények között. Varga Mihály, a nemzetgazdasági miniszter hozzátette: "Meghatározó központja lehet Magyarország a közlekedési innovációnak, és ezen belül erős szerepet vállalhat az egyik legfontosabb területen, az önvezető járművek kutatás-fejlesztésében".

 

Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter a Jövő autója konferencián

 

Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter a Jövő autója konferencián

 

Szinte minden fontos autóipari gyártó és beszállító cég jelen van Magyarországon, akik közül egyre többen fejlesztési központjaikat is ide helyezik. Kiemelte, hogy a kormány támogatja a kutatás-fejlesztés felfutását, Magyarország ehhez kíván minél jobb feltételeket teremteni minden területen. A konferencia során az NGM részéről Varga Mihály, autóipari vállalatok és kutatás-fejlesztési intézmények vezetői szándéknyilatkozatot írtak alá egy, az autóipari fejlesztések során használható tesztpálya létrehozásáról Magyarországon. 

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu