Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.20. - Monday, Bernát, Felícia napja van.

Belföldi hírek

Orbán: itt nem lesznek kerítésáttörések, bevándorlózendülések, felgyújtott menekülttáborok

2016. March 04. 11:20
Orbán: itt nem lesznek kerítésáttörések, bevándorlózendülések, felgyújtott menekülttáborok

Jobb külön-külön cselekedni, mint együtt tétlennek maradni - válaszolt Orbán Viktor miniszterelnök "a nemzeti különutakat" bíráló Angela Merkel német kancellár szavaira a Kossuth rádió műsorában.

A migrációs válság európai uniós kezeléséről szólva a miniszterelnök elmondta: Magyarország volt az első, aki önállóan cselekedett, ezért vagyunk ma Európa legvédettebb állama. Ezzel szemben az Európai Unió tétlen,mely közös jövőnket, és fejlődésünket veszélyezteti. Orbán Viktor hozzátette: a migránsokkal szembeni hazai védekezés teljes költségét Magyarország állja, ehhez EU-s támogatást nem kapunk.A 2016. március 4-ei interjú teljes hanganyaga


A kormányfő útja hitet tett az eddigi válságkezelés mellett és kijelentette: továbbra sem engedünk be senkit ellenőrzés nélkül. "Itt nem lesznek kerítésáttörések, bevándorlózendülések, felgyújtott menekülttáborok, és nem fognak vadászni mindenfajta bandák magyar nőkre, a feleségeinkre meg a lányainkra" - jelentette ki, és hozzátette: az ilyesmit hazánkban csírájában fogják elfojtani, és megtorolni. "Ebből a szempontból nem csinálunk Európát Magyarországból, ez egy biztonságos hely marad" - szögezte le Orbán Viktor. A rádió 180 perc című műsorában arról is beszélt: meg kell erősíteni a kerítésrendszert, hogy szélesebb szakaszokon védhető legyen, egyúttal készen kell állni a magyar-román határszakasz fizikai védelmére is.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu