Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

Orbán: Hogy Magyarországon 5-5,5 millió dolgozó állampolgár legyen, a romáknak is dolgozniuk kell

2012. July 24. 04:16
Orbán: Hogy Magyarországon 5-5,5 millió dolgozó állampolgár legyen, a romáknak is dolgozniuk kell
Orbán Viktor a múlt héten kezdődött konzultációsorozata folytatásaként hétfő délelőtt Budapesten tárgyalt az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) vezetőivel.
A hétfői megbeszélésen részt vett Farkas Flórián, az ORÖ elnök, Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter, Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár és Varga József fideszes országgyűlési képviselő is.

Ahhoz, hogy Magyarországon 5-5,5 millió dolgozó, adófizető állampolgár legyen, a romáknak is dolgozniuk kell - jelentette ki a kormányfő a megbeszélés utáni sajtótájékoztatón, hangsúlyozva, hogy bűnözésből nem lehet megélni, ahogyan segélyből sem, vagy csak sokkal rosszabbul, mint munkából.

Orbán Viktor

Bizottságot hoz létre a kabinet és az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ), hogy negyedévente értékeljék a romáknak szóló programok megvalósulását - közölte Orbán Viktor


Orbán Viktor bejelentette: létrehoznak egy három-négytagú "kormánybizottság-szerű" testületet, amelynek az ORÖ elnöke és ő maga is tagja lesz, továbbá egy-két miniszter, államtitkár. Ennek az operatív bizottságnak az lesz a feladata, hogy negyedévente értékelje, haladt-e, és ha igen, milyen tempóban a romákkal kapcsolatos vállalások megvalósítása.

A miniszterelnök vallja, hogy a romákkal való együttműködés nélkül nem tudják végrehajtani azt a gazdasági fordulatot, amely a munkára alapozza Magyarország jövőjét.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu