Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.25. - Saturday, Orbán napja van.

Belföldi hírek

Orbán: gondoskodnunk kell saját biztonságunkról

2017. March 26. 07:40
Orbán: gondoskodnunk kell saját biztonságunkról

Orbán Viktor miniszterelnök, miután az európai uniós tagországok és az uniós központi intézmények vezetői aláírták az EU közös jövőjéről szóló nyilatkozatot, kijelentette, hogy Európát csak akkor lehet rendbe tenni, ha minden nép gondoskodik saját hazájának biztonságáról és jólétéről.

"Ha biztonságos Magyarországot akarunk, csak magunkra számíthatunk, nekünk kell biztonságossá tenni" - fogalmazott Orbán Viktor. Hozzátette: "Ha azt akarjuk, hogy gazdaságilag fejlődjünk, nekünk kell többet és jól dolgoznunk, versenyképesnek lennünk". A római nyilatkozat EU elődszervezeteit alapító szerződések megkötésének hatvanadik évfordulójához időzítve született, és egyedül Nagy-Britannia nem írta alá.

 

Orbán Viktor miniszterelnök aláírja a közös nyilatkozatot a Római Szerződés aláírásának 60. évfordulója alkalmából

Orbán Viktor miniszterelnök aláírja a közös nyilatkozatot a Római Szerződés aláírásának 60. évfordulója alkalmából

 

A kormányfő a nyilatkozatról elmondta, hogy felrajzolja a jövő nagy kérdéseit, viszont visszatekintés a múltra is, mivel a tagországok vezetői "messziről indultak". Kiemelte, hogy az általa előterjesztett magyar javaslatok közül több visszaköszön a szövegben. Példaként említette a határok megvédésének fontosságára vonatkozó utalásokat, valamint azt a kitételt, hogy a tagországoknak maguknak kell megadniuk az európai válaszokat, és nem a brüsszeli intézményektől kell várniuk. Beszélt arról is, hogy a visegrádi négyek között is teljes az összhang abban, hogy nem a bevándorlástól, hanem a családpolitikától és a munkaalapú társadalomtól remélik a hiányzó munkaerő pótlását. 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu