Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.16. - Tuesday, Valter napja van.

Belföldi hírek

Orbán: Európai nemzetként követeljük az európai elbánást!

2012. March 16. 05:50
Orbán: Európai nemzetként követeljük az európai elbánást!
Március 15-én, csütörtökön az állami ünnepségsorozat a Parlament előtti Kossuth Lajos téren kezdődött. A Kossuth téren három órakor kezdődött a díszünnepség, amelyen beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök.

Orbán Viktor miniszterelnök úgy fogalmazott: ez a nap a szabadságharcosok napja, ez a tér pedig a szabadságharcosok tere. 1848-ban úgy hangzott a program: nem leszünk gyarmat. 2012-ben a magyarok kívánsága ugyanígy hangzik, nem leszünk gyarmat - nyomatékosította Orbán Viktor.Elmondta: nekünk a szabadság azt is jelenti, hogy nem vagyunk alábbvalóbbak másoknál. Azt jelenti, hogy nekünk is kijár a tisztelet.


Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszéde

A miniszterelnök úgy folytatta, a nehéz nemzetközi gazdasági és politikai helyzet miatt ma egyszerre van szükségünk a radikális Petőfire, a tettre kész Kossuthra, és a bölcs Széchenyire. Orbán Viktor külön köszöntötte a téren megjelent litván és lengyel csoportokat. Sokszor tűnik úgy, hogy a magyarok egyedül maradnak szabadságharcaikkal, de mi tudjuk, hogy nem vagyunk egyedül. Kiállnak mellettünk cseh, lett, szlovén és román barátaink - sorolta.

 Orbán Viktor miniszterelnök

A Kossuth téren három órakor kezdődött a díszünnepség, amelyen beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök (fotó: Pelsőczy Csaba)

 


Hazánknak szüksége van gazdasági sikerekre, jobb tanügyre, egészségügyi ellátásra és magasabb bérekre. Mi megértjük, hogy Európában sok baja van. De ezeréves európai nemzetként van egy követelésünk: egyenlőséget követelünk a magyarnak. Európai nemzetként követeljük az európai elbánást, nem leszünk másodrendű európai polgárok - monsta a miniszterelnök ünnepi beszédében.


Forrás: kormany.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu