Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.27. - Monday, Hella napja van.

Belföldi hírek

Orbán: Európa nem tud ellenőrizetlenül idegen embertömegeket befogadni

2016. January 22. 16:36
Orbán: Európa nem tud ellenőrizetlenül idegen embertömegeket befogadni

Orbán Viktor miniszterelnök a józan ész győzelmének tartja, hogy Ausztria bejelentette: korlátozza a menedékkérők létszámát. A kormányfő pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában elmondta: Európa nem tud ellenőrizetlenül idegen embertömegeket befogadni - ez mondatott ki a bécsi intézkedésben is.

A menedékkérők létszámának korlátozásáról szóló osztrák döntést Orbán Viktor úgy kommentálta: "a dogmatikus gondolkodás végül is kapitulált a valóság, és a józan ész előtt". Megjegyezte ugyanakkor, hogy a magyar álláspont szerint a legjobb, ha egy bevándorló sem jön. A migránsok útvonalának esetleges átterelődését firtató kérdésre a kormányfő úgy reagált: "az útvonal oda terelődik, ahova akar, de hogy Magyarországon nem megy majd keresztül, az egészen biztos". Emlékeztetett, hogy a magyar-román határ egyes szakaszain már megtörtént egy esetleges határzár előkészítése, és a kerítésépítéshez szükséges kapacitások is megvannak.

 
Orbán Viktor miniszterelnök 2016. január 22-én a Kossuth rádió 180 perc című műsorában


Orbán Viktor ismét kritizálta az általa "brüsszelizmusnak" nevezett jelenséget, amely szerinte abban áll, hogy a nemzetállamoknak nem engedik a problémák megoldását, hanem közös európai megoldást emlegetnek, miközben nem történik érdemi lépés. A hatáskörök elvonása a nemzetállamoktól úgy, hogy közben azokat Brüsszel nem tudja ellátni, gyengíti az Európai Uniót - mondta.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu