Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

Orbán: Egy új innovációs robbanás időszakát teremthetjük meg

2011. November 18. 10:27
Orbán: Egy új innovációs robbanás időszakát teremthetjük meg
A gazdaság, politika és tudomány együttműködésének fontosságát hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Tudomány Világfórumának (WSF) csütörtöki megnyitóján, Budapesten.
A jelenlegi válságot globálisnak szoktuk mondani, efelől lehetnek kétségeink, azonban egy dolog bizonyos, hogy a súlypontja a nyugati világban van - mondta Orbán Viktor.

A válság mögött egy világgazdasági átrendeződés és a világpiac új térképe rajzolódik ki - húzta alá a miniszterelnök. Mint mondta, az elmúlt időszak folyamatainak a nyertesei a feltörekvő országok. Hozzátette: ez a gazdaságon túl is komoly következményekkel fog járni.

Orbán Viktor

A gazdaság, politika és tudomány együttműködésének fontosságát hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Tudomány Világfórumának (WSF)  megnyitóján, Budapesten


A kormányfő szavai szerint a válság nem más, mint az attól való félelem, hogy kifogytunk a lehetőségekből, nincs tudásunk, és nincs erőnk a problémák megoldásához. Ilyen időkben a gazdaság és politika képviselői is arra kényszerülnek – akárcsak a tudósok -, hogy azt kutassák, ami még nincs – tette hozzá. Ennek kapcsán Orbán Viktor kiemelte: a mai időkben a WSF-hez hasonló fórumoknak rendkívüli jelentősége van.

A politikának, gazdaságnak és a tudománynak is észben kell tartania, hogy egyik sem lehet öncélú - hívta fel a figyelmet a kormányfő. Hozzátette, hogy a közös cél most nagyobb, mint korábban bármikor: az emberiséget veszteség nélkül és békében átvezetni egy új korszakba. "Egy új innovációs robbanás időszakát teremthetjük meg, és reményt adhatunk civilizációnk egészének."-zárta beszédét Orbán Viktor.


Forrás: kormany.hu,fidesz.hu-kt-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu