Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Belföldi hírek

Orbán: Az MMA-nak meghatározó szerepet kell betölteni a nemzeti kultúra építésében

2011. December 02. 05:15
Orbán: Az MMA-nak meghatározó szerepet kell betölteni a nemzeti kultúra építésében
Orbán Viktor miniszterelnök mondott ünnepi beszédet az Iparművészeti Múzeumban a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) köztestületi rangra emelésén.
A kormányfő hangsúlyozta: az akadémiák modern világunkban a minőséget jelenítik meg, és építik be a nemzetek kulturális életébe. A miniszterelnök leszögezte: az MMA-t hosszú időre kell megalapozni és olyan helyzetbe hozni, hogy meghatározó szerepet tölthessen be a nemzeti kultúra építésében.

Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök mondott ünnepi beszédet az Iparművészeti MúzeumbanOrbán Viktor kiemelte: az MMA-nak múltja és teljesítménye van, külső jogi, politikai és pénzügyi támogatás nélkül hozták létre. Az alaptörvény valójában nem létrehozza, hanem elismeri a Magyar Művészeti Akadémiát.


orban-mma-1_20111201202157_2.jpg

Orbán Viktor kiemelte: az MMA-nak múltja és teljesítménye vanA Magyar Művészeti Akadémia Makovecz Imre és társai szellemi erejéből azt szeretné, hogy a szép megerősödjék, utat készítsen a jónak, hogy az megerősítse az igazságot és a szeretet rendjét Magyarországon. Ennek reményében köszöntöm a köztestületté alakult akadémia tiszteletre méltó tagjait – zárta beszédét Orbán Viktor.


Forrás és képek: fidesz.hu

-kt-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu