Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Orbán: az európai vezetők szembekerültek a népükkel migráció ügyben

2016. June 03. 12:12
Orbán: az európai vezetők szembekerültek a népükkel migráció ügyben

Mivel Európa a demokráciára épül, ebből előbb-utóbb baj lesz, "ezt a vihar előtti csendet, feszültséget érzi mindenki" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök. Szerinte az európai vezetőknek kell teljes egészében felülvizsgálniuk eddig folytatott politikájukat, mert a nép nem változtatja meg a döntését egy ily fontos ügyben.

A miniszterelnök megerősítette azt is, hogy bezárják a bicske befogadóállomást, de ez nem megy egyik napról a másikra. A magyar származású amerikai üzletemberről, Soros Györgyről is nyilatkozott: "Ez a magát a magyar ellenzék vezetőjének kinevezett Soros György és a magyar kormány között egyre éleződik konfliktus." Soros támogatja azokat a szervezeteket, amelyek meghátrálásra akarják kényszeríteni a kormányt a bevándorlási ügyben.

 

Soros György

Soros György

 

A miniszterelnök azonban hangsúlyozta, hogy a migránsáradat, a Röszkénél kerítést bedöntők és "Bicskén az a borzalmas ember" - aki azt mondja egy magyar nőnek, örüljön, hogy nem erőszakolta meg - nem egyenlő a muszlim világgal. Ahmad et-Tajjebbel folytatott tárgyalásával kapcsolatban kiemelte, hogy  mindketten egyetértettek abban, hogy ha Európa jót akar magának, akkor mindent meg kell tennie Egyiptom stabilitásáért. "Az Európai Uniónak félre kellene tennie "szokásos európai előítéleteit", és arra kellene összpontosítania, hogy teljes mellszélességgel kiálljon a mostani egyiptomi politikai vezetés mellett. Ha ugyanis nincs sikeres egyiptomi politikai vezetés, és nincs erős, egységes hadsereg, akkor Európának egy újabb emberáradattal kell szembenéznie, amely háromszorosa lehet az eddiginek"

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu