Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

Orbán a V4-es értekezleten: a migrációs hullámot le kell állítani

2016. February 17. 08:23
Orbán a V4-es értekezleten: a migrációs hullámot le kell állítani

Az Európai Unió politikája a migrációs válság kezelésében megbukott - jelentette ki a magyar miniszterelnök Prágában, a Visegrádi országok találkozóján.


Az EU külső határait, a schengeni határokat nem sikerült megvédeni, ezért egy új védvonalra van szükség - tette hozzá Orbán Viktor miniszterelnök a V4-ek kormányfőinek rendkívüli találkozóján, melyre a migráció útvonalán fekvő bolgár és macedón kormányfő is hivatalos volt. A magyar kormányfő szerint Törökország és Európa közötti védvonal továbbra sem működik: "az elmúlt hónapok arról tanúskodnak, hogy ez nem sikerült, ezért logikailag és a politikai felelősségből következik, hogy egy második védelmi vonalról is eszmét kell cserélnünk".Orbán Viktor miniszterelnök a rendkívüli visegrádi kormányfői találkozón Prágában 2016. február 15-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda, Szecsődi Balázs


"Magyarország annyit tud tenni, hogy segítséget nyújt mindazoknak, akik hajlandóak bebiztosítani a második védvonal kiépítését Magyarország határaitól délre" - utalt a találkozó vendégországaira Orbán Viktor, aki szerin mindkét ország helytállt a migrációs válság kezelésében. Magyarország éppen ezért támogatja Bulgária felvételét a schengeni övezetbe, Macedóniáról pedig elmondta, hogy meg kell kezdeni vele az uniós csatlakozási tárgyalásokat.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu