Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

Orbán: a V4-eknek ki kell fejezniük, milyen Európát akarnak

2016. February 08. 13:57
Orbán: a V4-eknek ki kell fejezniük, milyen Európát akarnak

A Beata Szydłoval Budapesten folytatott megbeszélést követő közös sajtótájékoztatón Orbán Viktor elmondta: lengyel kollégájával közös célként határozták meg a visegrádi együttműködés megerősítését.

Ideje egy vitát megindítani Közép-Európában arról, hogy milyen Európát akarunk. Ez is szép feladata lesz a V4-eknek amellett, hogy a britek EU-t megújító javaslataival és a migrációs válsággal is foglalkoznunk kell - mondta el Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Beata Szydłoval folytatott tárgyalásai után tartott közös magyar-lengyel sajtótájékoztatón Budapesten. Orbán a migrációs válság kapcsán utalt arra, hogy Kelet-, és Nyugat-Európában másként gondolkodnak a kérdésről, ami akadályozza a közös, hatékony fellépést az ügyben. A V4-ek igyekeznek meggyőzni a nyugat-európai országokat saját látásmódjuk helyességéről - tette hozzá.Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fogadja Beata Szydlo lengyel miniszterelnököt a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren 2016. február 8-án. MTI Fotó: Illyés Tibor


Beata Szydło utalt a február 1-i V4-es csúcsra, melyen továbbgondolják a legsürgetőbb feladatokat. Szydło a migrációs kérdésről elmondta, hogy közös V4-es álláspontra törekszerenek, és Lengyelország komolyan készül a keleti határ védelmére. Orbán Viktor hozzátette: a közép-európaiakat gyakran vádolják azzal, hogy nem mutatnak elegendő szolidaritást. A miniszterelnök kifejezte: nyugaton nem méltányolják eléggé, hogy az Ukrajnából migráló embereket Lengyelország, Magyarország és a többi Kelet-Európai ország fogadni kénytelen.


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu