Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.22. - Monday, Magdolna napja van.

Belföldi hírek

Orbán: a sikerhez az exporton keresztül vezet az út

2016. February 05. 14:43
Orbán: a sikerhez az exporton keresztül vezet az út

Orbán Viktor a Graboplast új gyárának avatásán kijelentette: a vállalat fejlesztési programját a kormány magyar költségvetési forrásokból hárommilliárd forinttal támogatta. A társaság egyidejűleg 120 új munkahely létrehozását vállalta. A sikerhez az ország méreteiből adódóan az exporton keresztül vezet az út - szögezte le. A luxus minőségű műpadlókat előállító győri vállalat kinőtte az európai piacot, és újabb lépést tett a világcéggé válás felé - hangsúlyozta a miniszterelnök.

Veres Tibor, Wallis Zrt. elnöke köszöntőjében elmondta, az elmúlt 16 évben a társaság volt a Graboplast fő tulajdonosa. Ez idő alatt a 21 milliárd forintot ruháztak be, évente az árbevétel három és fél százalékát fordítják kutatás-fejlesztésére. Jancsó Péter, a Graboplast Zrt. elnök-vezérigazgatója ismertette, hogy a társaság 2015-ben 18 milliárd forint árbevételt ért el. Az általuk gyártott sportpadlókkal 1700 tornacsarnokot burkoltak be világszerte. A cég 2015-ben gyártott járműipari padlóival együttesen 21 ezer autóbuszt lehetett volna felszerelni. A vállalat termékei megtalálhatók a sanghaji és a riói metrókocsikban, a Stadler motorvonatokban és a Combino villamosokban - mondta Jancsó Péter.

 
Orbán Viktor miniszterelnök Tatabányán, a Graboplast új, luxus minőségű műpadlókat előállító gyárának avatásán


A most átadott Grabo Design Padlógyárban új technológiával előállított, különleges padlóburkolók készülnek, melyek piaca világszerte 10 százalék feletti növekedést mutat. A luxus minőségű padlóknál (Luxury Vinyl Tile-LVT) a műanyag alapú felületek valósághű megjelenésűek lehetnek. Az LVT padlókat elsősorban kereskedelmi létesítményekben, a vendéglátóiparban, irodákban, középületekben, illetve egyes országokban már lakossági építkezéseknél is alkalmazzák. A Graboplast fennállásának 110 éve alatt Közép-Európa vezető speciális padlógyártó vállalatává fejlődött. A magyar tulajdonban lévő, győri székhelyű társaság 2015-ben 18 milliárd forint árbevételt ért el, az összeg több mint 90 százaléka exportpiacokról származott.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu