Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.16. - Tuesday, Csongor napja van.

Belföldi hírek

Orbán a migrációs EU-csúcsról: Európa most tart ott, ahol egy éve kellene

2016. February 23. 15:19
Orbán a migrációs EU-csúcsról: Európa most tart ott, ahol egy éve kellene

Az európai vezetők kimondták: Európa külső határait meg kell védeni - szögezte le Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Tanács brüsszeli csúcstalálkozóját követően.

Nagy siker, hogy az ülés zárónyilatkozatának elején szerepel: migránsok tömegét meg kell állítani, és a schengeni megállapodást teljes körűen mindenkinek be kell tartania - mondta a magyar miniszterelnök. A migráció kérdéséről a magyar álláspont mindvégig világos volt: ellenőrzés, azonosítás, megállítás és visszafordítás. Pontosan úgy, ahogy azt a schengeni egyezmény rögzíti. Ez nehéz és költséges feladat, de Magyarország megvédése szempontjából sikeres politika volt - fogalmazott Orbán Viktor, aki szerint "Európa most tart ott, ahol legalább egy éve már lennie kellene". A balkáni útvonal országai, és Ausztria is a józan ész útjára léptek, mert amit most ezek az államok tesznek, az a magyar megoldás - szögezte le -, kerítést építenek, megállítanak, visszafordítanak. "Itt Ausztria kulcsszerepet játszott" - tette hozzá, és kiemelte: ezek az országok most valójában a magyar megoldást választották, a V4-ek által képviselt irányt követték, mely a megfelelő válasz a migránsválságra, és amellyel a déli határok megvédhetők.Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatót tart az EU-tagországok állam- és kormányfőinek kétnapos brüsszeli csúcstalálkozója végén 2016. február 19-én. Mellette Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs


A miniszterelnök azt is elmondta: nyugaton ettől függetlenül továbbra is sokan képviselik azt a politikát, hogy be kell engedni a migránsokat az EU-ba, majd szét kell osztani őket a tagállamok között. Ennek az erős államok által képviselt akaratnak az elhárítása lesz a feladat a márciusi csúcsértekezleten - tette hozzá.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu