Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

Orbán: a kötelező betelepítési kvótákat le kell venni az EU napirendjéről

2016. October 07. 14:20
Orbán: a kötelező betelepítési kvótákat le kell venni az EU napirendjéről

Orbán Viktor miniszterelnök Pozsonyban egyeztetett szlovák kollégájával, Robert Ficóval, utána közölte, hogy a kötelező betelepítési kvótákat egyszer s mindenkorra le kell venni az Európai Unió napirendjéről.

A két miniszterelnöknek a pozsonyi kormánypalotában tartott találkozóján a kvótareferendum eredményén kívül az illegális bevándorlás kezeléséről, egyéb európai uniós témákról, illetve Szlovákia és Magyarország kétoldalú kapcsolatairól is szó esett. A sajtótájékoztatón Orbán kiemelte, hogy ki kell egészíteni a magyar alaptörvényt, bele kell írni, hogy a magyarokra senki sem kényszeríthet semmilyen kötelező betelepítési kvótát.

 

Orbán Viktor és Robert Fico

Orbán Viktor kormányfő és Robert Fico, az Európai Unió soros elnöki feladatait ellátó Szlovákia miniszterelnöke

 

Hangsúlyozta, hogy egy olyan betelepítési kvótarendszer, amelynek nincs felső korlátja és kötelező, egy nagy népvándorlás esetén tönkreteheti azokat az eredményeket, amelyeket "elértünk, lerombolhatja mindazt, amiért megdolgoztunk". Robert Fico kijelentette, hogy szlovák miniszterelnökként és soros uniós elnökként teljes mértékben elfogadja a magyarországi kvótareferendum eredményét, s a népszavazást legitim és demokratikus eszköznek tartja. 

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu