Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.25. - Saturday, Orbán napja van.

Belföldi hírek

Orbán: a kiszámítható befektetői környezetnek is a munkahelyek helyreállítását kell szolgálnia

2012. February 08. 05:56
Orbán: a kiszámítható befektetői környezetnek is a munkahelyek helyreállítását kell szolgálnia
A kormánynak három bajt kellett orvosolni: az adósságcsapdát, a munka elveszett becsületét és a tartalékok hiányát - hangsúlyozta február 7-én délután tartott évértékelő beszédében a miniszterelnök.

Tisztességes munka, biztos megélhetés, érdem szerinti előrejutás, család és otthon, amelyből a gyerekek elindulhatnak önálló életükbe, és méltó időskor; a legtöbben erre vágyunk - mondta a miniszterelnök.Orbán Viktor meggyőződése szerint a munkanélküliség elleni küzdelemben új megoldásokat és módszereket kell alkalmazni. Példaként a 2012-ben útjára induló Start munkaprogramot említette, mely segítségével 206 ezer embert fognak visszahívni a munka világába.


Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszéde - 2012. február 7.


Orbán Viktor beszédében kiemelte: a kiszámítható befektetői környezetnek is a munkahelyek helyreállítását kell szolgálnia. A kormányfő azokkal ért egyet, akik azt mondják, hogy ne támogassuk azokat a külföldi cégeket, akik csak azért jönnek ide, hogy a tőkeerejükkel kiszorítsák a magyar vállalkozókat a hazai piacokról, és a hasznukat kivigyék.

Orbán Viktor

A kormánynak három bajt kellett orvosolni: az adósságcsapdát, a munka elveszett becsületét és a tartalékok hiányát - hangsúlyozta Orbán Viktor

 


Továbbra is kitartok amellett, hogy azokat a külföldi befektetőket, akik tisztes haszon ellenében munkahelyeket és értéket teremtenek, üdvözölni kell, és meg kell tartanunk – fűzte hozzá. Példaként az Audi-t, a Mercedes-t, a Huawei-t, a Nokia-t, a Bosch-t és az Opel-t említette. A miniszterelnök továbbra is kiáll a 19-ről 10 százalékra csökkentett társasági nyereségadó mellett, mert ez a magyar kkv-t és tőkét is segíti.


Forrás és képek: fidesz.hu

-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu