Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.24. - Friday, Eszter napja van.

Belföldi hírek

Orbán: a kamara nélkülözhetetlen

2017. February 28. 14:25
Orbán: a kamara nélkülözhetetlen

Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján hangsúlyozta, hogy a kamara nélkülözhetetlen egy sikeres gazdaságban, és nem csak azért, mert visszajelzéseket ad a kormánynak.

A kormányfő beszéde elején gratulált a magyar gazdaság szereplőinek, mivel a 2016-os év sikeres volt, mind mikro-, mind makrogazdasági szempontból. Elmondta, hogy a sikeres gazdasági év zárásához három szereplő összhangjára van szükség: a vállalkozók, akiké a tőke, a munkavállalók, és a mindenkor gazdasági kormányzat. A kamara nélkülözhetetlen szerepéről kifejtette, hogy a kamara mutat rá, hogy párt alapon nem lehet sikeres gazdasági politikát folytatni, ahhoz egység és együttműködés szükséges.

 

A sikeres gazdasághoz egység és együttműködés kell

 

A gazdasági helyzetről szólva elmondta, "a helyzet nem jó, hanem bíztató, tehát a mostani állapotot el lehet rontani". Egyetértett Matolcsy Györggyel, a jegybankelnökével, miszerint a közepesen fejlett országok csapdahelyzetéből ki kell törni. Többre van szükség az eddig elérteknél a minőségi előrelépéshez, ahhoz, hogy a helyzet ne csak biztató legyen, hanem az is maradjon - fogalmazott. Parragh László, az MKIK-elnök véleményét is osztotta a nagy beruházásokat illetően, mert "nagy dolgok" nélkül Magyarország a közepesen fejlett országok helyzetében marad. Kiemelte a Budapest-Belgrád közötti vasútvonal korszerűsítését és a paksi atomerőmű bővítését, amelyek a biztató állapotot még jobbá teszik.

 

/T.D.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu