Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.01.24. - csütörtök, Timót napja van.

Belföldi hírek

Orbán: a határvédelem továbbra is kiemelt nemzetbiztonsági ügy

2017. január 12. 13:42
Orbán: a határvédelem továbbra is kiemelt nemzetbiztonsági ügy

Orbán Viktor miniszterelnök a határvadászképzés első ütemében részt vevő állomány ünnepélyes eskütételén kijelentette: a magyar határra nehezedő nyomás a következő években nem fog megszűnni, ezért a határvédelem továbbra is kiemelt fontosságú nemzetbiztonsági ügy.

A kormányfő hangsúlyozta, hogy Brüsszelből továbbra sem várhatunk megoldást, így "nekünk kell megvédenünk saját magunkat". Elmondta, hogy a honvédség és a rendőrség munkájának köszönhetően Magyarország ma az Európai Unió egyik legbiztonságosabb országa. A miniszterelnök kiemelte, a határvadászok arra tettek esküt, hogy megvédik Magyarország határait, amivel Európát is védik, "ahogy ez mifelénk az utóbbi 500 évben lenni szokott". "Megvédeni magunkat és Európát is - ez lett évszázadok alatt a magyar nemzet sorsa" - fogalmazott.

 

Az első határvadász-állomány eskütétele Budapesten

Az első határvadász-állomány eskütétele Budapesten

 

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a migránsok áldozatok is, az embercsempészek, a beengedést és meghívást ígérgető európai politikusok, valamint saját illúzióik áldozatai. Az illegális bevándorlás és a korlátlan migráció egyszerre fenyegeti a mindennapok biztonságát, a gazdasági eredményeket és a kultúránkat - jelentette ki Orbán Viktor. A kormányfő végül megköszönte a határvadászoknak, hogy volt bátorságuk vállalni ezt a szolgálatot. "Az önök bátorsága a magyar emberek biztonságának alapja" - zárta szavait.

 


/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu