Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.16. - Tuesday, Csongor napja van.

Belföldi hírek

Orbán a Bildnek: Brüsszel eltűri a szerződésszegés kultúráját

2016. February 25. 10:40
Orbán a Bildnek: Brüsszel eltűri a szerződésszegés kultúráját

A német lap csütörtöki száma interjút közölt a magyar miniszterelnökkel. Vesztes helyzetbe kerül, aki a migrációról az emberek akarata ellen dönt - szögezte le Orbán a Bildnek. Azért kezdeményezett népszavazást - mondta -, hogy megakadályozza az uniós jogot is sértő kötelező betelepítést.

Nem lehet az emberek megkérdezése nélkül a jövendő nemzedékek életét is megváltoztató döntéseket hozni - véli Orbán Viktor -, a kötelező EU-s kvóta pedig ilyen: Európa és benne Magyarország nemzetiségi, kulturális és vallási képét változtatná meg. "Döntésem nem Európa ellen szól, hanem az európai demokrácia védelméért" - szögezte le. Orbán Viktor a nagyinterjúban a - schengeni egyezménnyel kapcsolatban - kifejtette: zavarja, hogy Brüsszel eltűri a "szerződésszegés kultúráját". A miniszterelnököt szembesítették Robert Fico nézetével, mely szerint a németek diktátumot adtak a menekültkérdésben. A magyar kormányfő ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: a "Németországból érkező hang goromba, durva, agresszív". Úgy véli ez a "migrációs válság jelenlegi káoszában nagy probléma", hiszen a németek és "mi, közép-európaiak őrizzük Európa alapértékeit", a keresztény-zsidó világképet, a megbízhatóságot, hogy a szerződéseket mindig betartják.A legutóbbi interjú a kerítés kapcsán készült - azóta sok víz lefolyt a Rajnán is


Vita helyett összetartásra lenne szükség - szögezte le -, főleg hogy, mert Brüsszelből "egész más jelzések érkeznek: multikulti, rendetlenség, szerződésszegés". Orbán szerint  160 ezer menekült tagállamok közötti elosztása "nem legális" és ellentmond az uniós jognak is. Ráadásul egyszerűen értelmetlen, nem működik, de ezt Brüsszelben nem akarják elismerni. "Engem itt Budapesten felakasztanának a lámpavasra, ha ehhez hozzájárulnék" - fogalmazott a miniszterelnök.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu