Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Belföldi hírek

Orbán: 2016 legkomolyabb kihívása nem gazdasági, hanem biztonsági jellegű lesz

2016. February 16. 13:27
Orbán: 2016 legkomolyabb kihívása nem gazdasági, hanem biztonsági jellegű lesz

A kötelező betelepítési kvóta elleni fellépés legyen nemzeti ügy –  indítványozta Orbán Viktor miniszterelnök a tavaszi ülésszakot megnyitó napirend előtti felszólalásában.

A miniszterelnök szerint a több millió belső menekült Európa perifériáin előrevetíti, hogy "Magyarországon a migrációs népvándorlási nyomás 2016-ban nőni fog". "A 2016-os év legkomolyabb kihívása tehát nem gazdasági természetű, hanem biztonsági jellegű lesz" - mondta az Országházban február 15-én. Hozzátette: Brüsszel továbbra is be akarja engedni, sőt ide akarja szállítani a migránsokat az unióba, majd a tervek szerint kötelező módon szétosztani. A magyar kormány ezt nem fogadja el, ellenáll a kötelező betelepítésnek - szögezte le egyértelműen.

 
Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalása az Országház tavaszi ülésszakának nyitányán


"Számunkra a legfontosabb, hogy meg tudjuk védeni a magyar emberek biztonságát" - jelentette ki a miniszterelnök, majd így folytatta: "kötelesség megakadályozni, hogy olyanokat erőltessenek ránk, akikkel mi, magyarok nem akarunk együtt élni". Emlékeztette a képviselőket, hogy 1,8 millió ember támogatta aláírásával a kormány ilyen irányú politikáját. A miniszterelnök egyúttal arra kérte képviselőtársait, legyen nemzeti ügy a kvóta elutasítása. Brüsszelnek be kell tartania a törvényeket, és tisztelnie kell a nemzetek akaratát - mondta Orbán Viktor.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu