Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.12.09. - Saturday, Natália napja van.

Belföldi hírek

Önvezetéshez kapcsolódó beruházást indít a Bosch Zalaegerszegen

2022. September 13. 07:00
Önvezetéshez kapcsolódó beruházást indít a Bosch Zalaegerszegen

Legalább 200 új munkahelyet hoz létre a Bosch legújabb beruházása Zala megyében. A mérnöki központ 3 év múlva épül fel teljesen.

Jelentős beruházási projektbe kezd Zalaegerszegen a Bosch. A nagyvállalat több mint 4 milliárd forintos beruházást indít a Zala megyei megyeszékhelyen és legalább 200 új alkalmazottat tudnak felvenni a fejlesztések után.

 

A 4 milliárd forintot is meghaladó programban a Bosch új mérnöki központot épít fel. A beruházás várhatóan 2025-ben ér véget és főleg olyan munkavállalók jelentkezését várja a cég, akik magas képzettséggel rendelkeznek, hiszen főleg mérnöki feladatokra keresnek alkalmazottakat.

 

A fejlesztések az önvezetéshez köthetőek

 

A beruházás egész Magyarország előnyére válhat, ezért a magyar kormány több mint 1 milliárd forintos támogatást nyújt a fejlesztéshez. A német nagyvállalat főleg olyan teszteléseket végez majd a központban, amelyek az autonóm vezetéshez kötődnek.

 

A beruházás bejelentésén szóba került az is, hogy a 3 legnagyobb prémium német autómárka Németországon és Kínán kívül egyedül Magyarországon rendelkezik gyárral. Ennek eredményeképp hazánkban kiemelten fontosak az önvezetéshez kapcsolódó kutatások és fejlesztések.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu