Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.28. - Thursday, Vencel napja van.

Belföldi hírek

Online érhető el a fiatalabb generáció

2023. August 08. 15:45
Online érhető el a fiatalabb generáció

A digitális felületeken és a világhálón érhető el leginkább az, hogy megtaláljuk az ideális fiatal munkaerőt. 

Egy új kutatás alapján hazánkban a legjobban és leghatékonyabban a világhálón lehet elérni a fiatalabb munkakeresőket, hiszen az ifjabb generáció itt keres legtöbbször állást. A vizsgálatban részt vevő fiatalok közel 60 százaléka nyilatkozott úgy, hogy elsődlegesen a közösségi média felületeken érhetőek el, azon belül is leginkább a Facebookon. 

 

A Facebook után a munkáltatók saját platformjaik, tehát weboldalaik voltak a legnépszerűbbek, mivel a válaszadók több mint harmada tájékozódik ezen a módon belföldön.

 

Ha fiatal pályakezdőt keresünk, érdemes a Facebookon is meghirdetni az állást

 

A kutatást egyébként a Work Force humánerőforrás szolgáltató végezte el és a magyar fiatalok álláskeresési rutinjain kívül azt is kutatták, hogy mekkora a fizetési igényük. A válaszadók közel 70 százaléka legalább 375-400 ezer forintos bruttó fizetést tart elfogadhatónak a mai világban.

 

A megkérdezett generációnak egyébként az állás és az új munkahely kiválasztásakor kiemelten lényeges a versenyképes fizetés és a rugalmas munkaidő is. Szintén a legfontosabb kategóriába sorolják még a fiatalok támogatásra kész és nyitott vezetőket, valamint a jó hangulatú csapatot, illetve az előrelépési lehetőséget is.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu