Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.12.05. - Tuesday, Vilma napja van.

Belföldi hírek

Online ellenőrzési rendszer a NAV-nál

2018. January 28. 09:10
Online ellenőrzési rendszer a NAV-nál

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal papírmentes, online ellenőrzési rendszert vezetett be, a cél, hogy mindenki otthonról, kényelmesen intézhesse adóügyeit az interneten keresztül.

Tállai András, parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár emlékeztett rá, hogy idén több mint négymillió magánszemély helyett a NAV tölti ki az személyi jövedelemadó-bevallást, illetve a vállalkozóknak jövedéki adóbevallási-tervezetet is küld. Ugyanakkor az online ellenőrzés nem kötelező, csak egy lehetőség, amelyet az adóhivatal kínál az ügyfeleinek - tette hozzá.

 

Online ellenőrzési rendszer a NAV-nál

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal papírmentes, online ellenőrzési rendszert vezetett be

 

A NAV már több online-ellenőrzést indított, és az elsőt, három munkanap alatt le is zárta - mondta el Tállai András. A kiutalás előtti ellenőrzésre kiválasztott vállalkozót a revizorok felhívták, és tájékoztatták arról, hogy az ellenőrzéshez szükséges iratokat elektronikusan is megküldheti. Az adózó élt a lehetőséggel, és elektronikusan küldte meg többek között az áfa-analitikát, a számlákat és a bankszámla-kivonatokat - ismertette az államtitkár. Az online-ellenőrzést bárki választhatja, aki rendelkezik elektronikus aláírással.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu