Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.10.31. - szombat, Farkas napja van.

Belföldi hírek

Online állásbörze segíthet munkát találni

2020. október 07. 13:09
Online állásbörze segíthet munkát találni

A kormány munkaalapú gazdaságot és társadalmat épít, a vírusválság is megerősítette abban a céljában, hogy minél több embernek legyen munkája Magyarországon - mondta Bodó Sándor államtitkár a Vissza a pályára elnevezésű, 2020. október 8-án zajló online álláskereső börze apropóján.

A foglalkoztatáspolitikáért felelős politikus szerint a foglalkoztatottak számának növelésében egyre nagyobb szerep jut a munkaadókat az álláskeresőkkel közvetlenül összekapcsoló korszerű megoldásoknak, online felületeknek. Az EURES Magyarország hálózat idén hatodik alkalommal szervezi meg az Európai Online Állásbörzét, amellyel a hazai álláslehetőségeket, nyitott pozíciókat népszerűsítik, a magyarországi vállalatok munkaerő-felvételét segítik elő. A cégek, intézmények az országhatáron túl is hirdethetik munkalehetőségeiket, külföldről is toborozhatnak jelölteket betöltetlen álláshelyeikre. Az internetes toborzási esemény így azoknak is esélyt teremt, akik külföldről térnének vagy tértek haza, és Magyarországon keresnek állást - áll a közleményben.

 

Online állásbörze segíthet munkát találni

 

A Vissza a pályára címmel futó rendezvényre több mint ezer álláskereső és több mint száz vállalat regisztrált. Főként kis- és középvállalkozások, egyéni vállalkozók, közvetítő cégek és közintézmények keresik új munkavállalóikat. Az esemény online felületen zajlik majd, a részvétel az álláskeresők és leendő munkaadóik számára is díjmentes. Bodó Sándor az esemény kapcsán kiemelte, hogy az elmúlt évtizedben nemzetközi összehasonlításban is kimagasló mértékben bővült a foglalkoztatás Magyarországon. A 20-64 évesek foglalkoztatási rátája 60 százalék alatti szintről 75 százalék fölé emelkedett. Hozzátette: az idén útjára indított munka.hu foglalkoztatási gyűjtőoldalról megnyitható Virtuális Munkaerőpiaci Portálon folyamatosan böngészhetnek az érdeklődők az állásajánlatok között, amelyekből jelenleg közel 9000 érhető el a felületen.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu