Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.22. - Saturday, Paulina napja van.

Belföldi hírek

Önkormányzati óvoda- és konyhafejlesztés

2017. September 03. 08:22
Önkormányzati óvoda- és konyhafejlesztés

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter tájékoztatása szerint az idei költségvetés összesen hárommilliárd forinttal járul hozzá 112 önkormányzati óvoda- és konyha megújításához. 2014 óta csaknem száz önkormányzat részesült mintegy 4,3 milliárd forint támogatásban, így több mint 3000 új férőhely jött létre és csaknem 300 konyha újulhatott meg. 

További forrás az elmúlt évek sikeres pályázatai: az óvodafejlesztésre kiírt 2,5 milliárd forintos uniós keretösszegre mintegy 500 millió forint igény érkezett, így 12 településen újulhatnak meg intézmények, közel félezerrel növelve az ellátásban részesülő gyerekek létszámát. Varga Mihály hangsúlyozta, hogy a kormány minden lehetséges költségvetési forrást biztosít az óvodai nevelés és az egyre szélesebb kört érintő ingyenes étkeztetés feltételeinek kialakítására.

 

Több mint hárommilliárd forint óvoda- és konyhafejlesztésre

 A kormány minden lehetséges költségvetési forrást biztosít az óvodai nevelés és az ingyenes étkeztetés feltételeinek kialakítására

 

Az uniós pályázat fennmaradó összegének egy részét mini bölcsődék létrehozását célzó pályázatra csoportosította át a kormány, a konyhafejlesztésre szánt eredetileg egymilliárdos keretet pedig 1,8 milliárd forintra emelte. Így száz óvodai gyermekétkeztetést biztosító önkormányzati konyha átalakítása kezdődhet meg - ismertette Varga Mihály.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu