Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.27. - Tuesday, Ákos, Bátor napja van.

Belföldi hírek

Oktatásügyi fejlesztések Pécsett

2023. March 27. 14:08
Oktatásügyi fejlesztések Pécsett

Újabb projekteket adott át a Pécsi Tudományegyetem (PTE).

Közösen adott ki egy új társasjátékot a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a Piatnik Budapest Kft. A felsőoktatási intézmény és a fővárosi vállalat egy olyan társasjátékot hozott létre, amely a matematikatanítást könnyíti meg.

 

A fejlesztés által az oktatók egyszerűbben tudják elmagyarázni a matematika képleteket a diákoknak, míg a diákok könnyebben tudják megérteni a legnehezebb számsorokat is.

 

Egészen páratlan csomagot állítottak össze

 

A fejlesztés által átadott játék a Dienes Mathlab matematikatanítási társasjátékcsomag nevet kapta és külön érdekessége, hogy nem csak a tanórákon alkalmazható, hanem akár otthon is. Ennek eredményeképp a szülők is könnyebben tudnak bekapcsolódni az oktatásba.

 

Az együttműködés eredményeképp megszületett játékcsomag úgy lett kialakítva, hogy az kifejezetten vonzó legyen a diákok számára, ezáltal ez is könnyítse a megértést. Továbbá, a csomag úgy lett kifejlesztve, hogy akár tanórák után is szívesen kézbe lehessen venni.

 

Az eredményes felhasználást segíti még a profi eszközkészlet és a modern színvilág, amelyek mind-mind azt támogatják, hogy a matematikát is igénylő szakok egyre népszerűbbek legyenek Magyarországon.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu