Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.25. - Saturday, Orbán napja van.

Belföldi hírek

Oktatás és képzés fejlesztésre nyertek 26 milliárdot

2017. December 23. 13:13
Oktatás és képzés fejlesztésre nyertek 26 milliárdot

Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár bejelentette, hogy 54 szervezet nyert el több mint 26 milliárd forint fejlesztési forrást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében.

A támogatásokkal elsősorban foglalkoztatási és képzési programok valósulnak meg: „A szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése” című kiírás keretében 41 nyertest hirdettek, a forrás felhasználásának célja a végzettség nélküli iskola elhagyók számának csökkentése. További 4 szervezet közel 2 milliárd forintot nyert a „Nem állami szervezetek munkaerő-piaci szolgáltatásainak támogatása” elnevezésű felhívás keretében. 

 

Oktatás és képzés fejlesztésre nyertek 26 milliárdot

54 szervezet nyert el több mint 26 milliárd forint fejlesztési forrást oktatási és képzési célra

 

4 szervezet közel 3,7 milliárd forint uniós támogatást nyert az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése - képzés és mentorálás” című felhívás keretében. A potenciális vállalkozók a pályázat megvalósításának keretében nyújtott képzési programok teljesítésével kaphatják meg a vállalkozásindításhoz szükséges kompetenciákat. Legvégül 5 egyesület és alapítvány nyert közel 58 millió forint támogatást az „Online kormányzati, közigazgatási és e-egészségügyi szolgáltatások terjedésének és a digitális jólét megteremtésének elősegítése országos, illetve helyi civil és szakmai szervezetek támogatásával” című felhívás keretében. 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu