Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.09.27. - kedd, Adalbert napja van.

Belföldi hírek

Okostantermeket alakítanak ki Magyarországon

2021. július 21. 11:59
Okostantermeket alakítanak ki Magyarországon

180 helyszínen alakít ki okostantermeket az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

180 okostanterem kialakítását tervezi a kormány a közeljövőben - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). Az okostantermek a legmodernebb körülményeket lennének képesek nyújtani a diákoknak, továbbá a tanítást és tanulást pedig élményalapon hajtanák végre.

 

"A program éves fejlesztési keretének módosításáról szóló, a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat értelmében jelentős számú, állami fenntartású köznevelési intézményben jön létre olyan, a digitális tanulást segítő tér, ahol a tanulók a legmodernebb digitális infrastruktúrát használva, a kreativitást különösen fejlesztő technológiák (például mesterséges intelligencia alapú robotikai eszközök) segítségével tanulhatnak majd" - áll az Emmi közleményében.

 

Az okostantermekben nem csak a tanulásra fókuszálnak majd a tanárok és a diákok. A tanulást próbálják összekötni a kreativitással, a fejlődést pedig a szórakozással. Egy tanterem attól lehet okos, ha a tantervben szereplő tárgyak tananyagainak nagy része már digitális eszközökön is tanítható.

 

Az iskolákban is egyre fontosabb lesz a digitális technológia térhódítása

 

Az okostantermekben számtalan eszköz, applikáció vagy szoftver áll rendelkezésre, amely megkönnyíti a tanárok számára az óraadást, valamint a diákoknak az átadott tananyag megértését. Ezáltal a tanárok felkészülési ideje csökkenhet, mindemellett pedig a diákok lelkesebbek lesznek az élményszerű tanulásnak köszönhetően.

 

Az iskolák 7 milliárd forintra pályázhatnak, hogy okostantermet alakítsanak ki intézményeiken belül. A felhívás "Okostanterem, az állami fenntartású köznevelési intézmények digitális tanulást segítő tereinek fejlesztése" címen indult el.

 

Forrás: MTI, Emmi, Okostanterem
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu