Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.20. - Saturday, Illés napja van.

Belföldi hírek

Okosraktárakat fejleszt Győr és Kecskemét is

2023. May 25. 09:25
Okosraktárakat fejleszt Győr és Kecskemét is

Konzorcium keretében fejleszt okosraktárakat két vállalat Győrben és Kecskeméten – a cégek a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében nyertek uniós támogatást a célra.

Okosraktár-megoldást fejleszt konzorciumban a győri Quehenberger Logistics HU Kft., mely szállítmányozással és logisztikával foglalkozik, valamint a kecskeméti Evotrex Zrt, melynek logisztikai innováció a tevékenysége – adta hírül az MTI.

 

A két vállalat a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programon (GINOP) belül jutott hozzá csaknem 318 millió forintos európai uniós támogatáshoz, emelett azonban 253 milliós saját forrásból vitelezik ki a fejlesztést.

 

Konzorcium keretében fejleszt okosraktárakat két vállalat Győrben és Kecskeméten

Konzorcium keretében fejleszt okosraktárakat két vállalat Győrben és Kecskeméten

 

Az okosraktár projekt 3 éves, ennyi idő alatt tervezik kifejleszteni és bevezetni a megoldást itton, illetve a nemzetközi raktárlogisztikai piacon.

 

A projekt az Ipar 4.0 alapú technológiákra támaszkodik. Az új megoldás képes lesz arra, hogy kontrollálható és optimalizálható szolgáltatási keretrendszerbe foglalja az anyagmozgatási, valamint a tárhelykezelési folyamatokat – tudatta az MTI.

 

Raktárlogisztikai szolgáltatáscsomagot is kidolgoznak, amely a méretes raktárrendszerekben igen pontos, azaz 1 méter alatti, 3 dimenziós, szoftverrel skálázható és költséhatékony helyfüggő okosraktár szolgáltatásokat is nyújt – mely saját fejlesztésű, infrastruktúrát nem igénylő beltéri helymeghatározó és mozgáselemző IoT-rendszeren alapul - írta meg az MTI.

 

B.A.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu