Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.02.08. - szerda, Aranka napja van.

Belföldi hírek

Okosgyár épül Dunavecsén

2022. szeptember 17. 08:00
Okosgyár épül Dunavecsén

Közel 16 milliárd forintos beruházást kezdett el a Schneider Electric.

Bács-Kiskun megyében indít nagyberuházást a Schneider Electric. A vállalat közel 16 milliárd forintból épít fel egy új csúcstechnológiás gyárat Dunavecsén. Az üzemben várhatóan középfeszültségű eszközöket gyárt a jövőben a cég. A Dunavecsén gyártott termékeket az elektromos elosztóberendezéseihez használja majd fel a vállalat.

 

A projekt körülbelül 500 új munkahelyet teremt Bács-Kiskun megyében, amely gazdasági szempontból óriási jelentőségű, főleg a jelenlegi világpiaci viszonyokat figyelembe véve. Az már csak hab a tortán, hogy a 20 ezer négyzetméteren felépülő üzemet okosgyárnak is nevezhetjük.

 

Az üzemben csúcstechnológia épül

 

A gyár számos okos és jövőbeli megoldással lesz felszerelve, valamint szinte az összes modern technológiai, digitális és fenntarthatósági igényt ki fogja elégíteni. Kizárólag a legfejlettebb ipari szoftvereket fogják alkalmazni a gyártás támogatására, működése pedig karbonsemleges lesz.

 

A Schneider Electric a jó elhelyezkedése miatt választotta Dunavecsét a fejlesztés kivitelezéséhez. A cég közleményében kiemelte, hogy a közelben lesz a tervezett M8-as autópálya és az okosgyártól a szigetszentmiklósi régiós logisztikai központ sem lesz messze.

 

A vadiúj gyár várhatóan 2024-ben kezdi el a működést.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu