Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.12.04. - vasárnap, Barbara, Borbála napja van.

Belföldi hírek

Okos technológiák sora az agráriumban

2022. október 04. 07:00
Okos technológiák sora az agráriumban

A Széchenyi István Egyetem komoly együttműködésekben szerepel, amelynek köszönhetően számos okos megoldást vethetnek be.

Együttműködési projekteket indított a Széchenyi István Egyetem több olyan mezőgazdasági céggel, amelyek nagyban segíthetik az agrárium fejlődését Magyarországon. A Széchenyi István Egyetem az Agrotec Magyarországgal és az IKR Agrár Kft-vel indít közös beruházásokat.

 

A felsőoktatási intézmény mosonmagyaróvári kara már évtizedek óta jelentős szerepet vállal abban, hogy a mezőgazdasági szakembereket oktassa és képezze. A kampuszon rendkívül fejlett az oktatás színvonala és folyamatos kutatás-fejlesztési tevékenységet folytatnak, nem említve azt, hogy milyen nagy partnereket tudhatnak magukénak.

 

Egyre több az okos megoldás a földeken

 

Az említett egyetem a kutatások és a technológiai innovációk mellett a talajerő gazdálkodás szektorában is projekteket folytat. A jövőben egyre több olyan képzést indítanak, amelyekből nem csak a magyar gazdák, hanem a mezőgazdasági nagyvállalatok is profitálhatnak.

 

Mosonmagyaróváron üzemel egyébként az úgynevezett SmartFarm Tangazdaság is, amely okos megoldásokkal kívánja segíteni a fenntarthatóságot, a környezetvédelmet és a precíziós gazdálkodást.

 

A szakemberek és a cégek képzésén túl a felsőoktatási intézményben természetesen alap- és mesterképzéshez kapcsolódó tárgyakat is oktatnak.

 

Forrás: SZE
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu