Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.14. - vasárnap, Marcell napja van.

Belföldi hírek

Okos megoldásokkal fejlesztik Budapestet

2022. április 26. 21:20
Okos megoldásokkal fejlesztik Budapestet

Elindul a főváros egyik legnagyobb fejlesztési projektje, a zuglói városnegyed felújítása.

Közel egy évtizedes tervezés és előkészület után elindulhat Zuglóban a városnegyed modernizálása. A központ fejlesztésének véghezviteléhez rengeteg okos és intelligens rendszert is bevetnek majd a kivitelezők. A beruházás jelenleg az egyik legjelentősebb budapesti projekt.

 

A szükséges engedélyeket a napokban kapta meg a városnegyed. A Zugló City Center-projekt a Bosnyák téren valósul meg, a beruházást követően pedig ez lesz Magyarország fővárosának egyik legmodernebb része.

 

A Bosnyák-tér melletti terület így Zugló új kerületi központja lehet, amely egy valódi többfunkciós negyed lesz, tele intelligens technológiákkal. Az előzetes tervek alapján a projekt 2029-ig valósul meg. Mivel már a 2010-es évek eleje óta zajlik a tervezés, így óriási mérföldkő lesz a beruházás átadása.

 

Az új negyed zöld és okos lesz

 

A fejlesztők kiemelt fontosságot biztosítanak az okos technológiáknak, az energiahatékonyságnak és a fenntarthatóságnak is. A területen legalább 35 ezer négyzetméter zöldterület kap helyet, teli tavakkal és fákkal, az energiafogyasztást pedig központosított okos rendszerek csökkentik majd.

 

Az egész évben használható funkcionális terek, lakások, éttermek, kávézók és boltok mellett okos irodákat is építenek a beruházók.

 

Forrás: Portfolio
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu