Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.12.01. - Friday, Elza napja van.

Belföldi hírek

Okos fejlesztések a Jászságban

2023. July 19. 10:30
Okos fejlesztések a Jászságban

Egy jászberényi vállalkozás technológiai fejlesztést kezdeményezett.

 

Egy jászberényi cégcsoport innovatív zöldhulladék komposztálási technológiát fejleszt, amelyet okos felügyeleti rendszerrel kombinálnak.

 

A merőben új módszer célja, hogy hatékonyan kezelje a zöldség- és gyümölcs nagykereskedelemmel foglalkozó Fruit Country Kft. saját termeléséből származó szerves hulladékot és a tisztítási folyamat során keletkező mosóvizet.

 

A projektet 363 millió forintos összeggel támogatja a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap (NKFI Alap). Az úgynevezett IOT (Internet of Things) technológiákat a cég azért bevonja a fejlesztésbe, hogy még hatékonyabb legyen a szerves hulladékok újrahasznosítása és komposztálása.

 

Egyre több az okos fejlesztés vidéken is

 

A vadiúj technológia egy féligáteresztő membrán takaróból, levegőztető programból és korszerű irányítástechnikai rendszerből áll, amely együtt teszi lehetővé az aerob biológiai kezelést.

 

A folyamat végén egy olyan termőföldre kihelyezhető komposzt keletkezik, amely kiemelkedő agronómiai értékkel rendelkezik, mivel magasabb tápanyagtartalmú kiindulási anyagból áll.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu